utorok 29. novembra 2016

gULE vIAnOčné háčkOvAné

Vždy, keď ma napadne niečo vytvoriť viem, že určite nájdem o tom nejaký obrázok a možno aj postup vytvorenia na internete. Každý dookola vie, že G**gle je skvelý kamarát a pomôže, keď treba. Ale málokto vie, že aj Sashe je skvelá kamarátka a je bližšie ako si myslíme (že by to bola reklama?).
No, ale nestačí mať iba dobrý nápad, treba mať aj materiál a pracovné miesto a trošku času a chuť a fantáziu a originalitu. No a samozrejme peniaze a veľmi dôležitá je prezentácia. Musíš dať o sebe vedieť, aby o tebe vedeli.
Veľmi rada háčkujem. Háčkovaním sa vytvára úpletovina. Teda pomocou háčika a priadze. Ale to asi viete. 
Čo sa mi páči na háčkovaní najviac (samozrejme okrem vytvoreného výrobku) je to, že kúsok vlny s háčikom môžem strčiť do vrecka a chodí so mnou kade-tade. A háčkovať sa dá aj v stoji (či postojačky)? No a háčkovanie má ešte jedno plus a tým je to, že postup háčkovania sa dá odpozorovať z fotografie. Peknou fotkou výrobok aj prezentujete.
Dúfam, že vás niektorými mojimi výrobkami inšpirujem.
Tentokrát som obháčkovala rôznofarebnou priadzou polystyrénové gule s priemerom cca 5 cm. V tomto prípade nebolo ťažké obháčkovanie, ale popísanie postupu.
Postup: 
Treba zvlášť uháčkovať dve polovice a potom ich spojiť priamo na polystyrénovej guli do jedného celku.
Legenda: RO - retiazkové očko; KS - krátky stĺpik; PDS - polodlhý stĺpik; PPDS - predĺžený polodlhý stĺpik (priadzou spredu podobratý stĺpik predchádzajúceho spodného radu); DS - dlhý stĺpik (1x nahodený);
1.r: 24 x DS spojíme do čarovného kruhu (spolu 24); 
2.r: 3 RO; 2 DS; 1 RO; 7 x opakovať *3 x DS; 1 x RO*; (spolu 32); 
3.r: 2 RO; 2 PDS; 1 PPDS; 7 x opakovať *3 x PDS; 1 x PPDS*; (spolu 32) - riadok treba začať háčkovať tak, aby PPDS bolo nad retiazkovým očkom predchádzajúceho riadku; 
4.r: 2 RO; 2 PDS; 1 PPDS; 7 x opakovať *3 x PDS; 1 x PPDS*; (spolu 32) ; 
5.r: 2 RO; 31 x PDS (spolu 32); 
6.r: 3 RO; 31 x DS (spolu 32); 
7.r.: spojovací riadok - spojíme ním obidve uháčkované polovičky priamo na polystyrénovej guli.
Každý riadok uzavrieme spojovacím očkom, odstrihneme priadzu a ďaľší riadok začíname novou farbou tromi alebo dvomi retiazkovými očkami.
Tu je výsledok:
olgushaa vIAnOčné
olgushaa vIAnOčné

olgushaa vIAnOčné olgushaa vIAnOčné

olgushaa vIAnOčné olgushaa vIAnOčné

olgushaa vIAnOčné

olgushaa vIAnOčné

olgushaa vIAnOčné



Ak by ste chceli nájsť iné vianočné gule možno ich nájdete pomocou tohoto linku

Pekný deň praje OOlgUshAA.

Žiadne komentáre: